Bli med VIP- Reiser på oppdagelsesreise i Myanmar!

Myanmar er et land som er så fremmed at Nordmenn ikke vil tro sine egne øyne når de kommer dit. Mere spennende land å besøke enn Myanmar finnes ikke i Asia, men man må være rask. Det er først nå at turismen kommer inn, men etterhvert vil det bli stor turisme her og da er det i våre øyne for sent. Opplev Myanmar slik det virkelig er, ca 20 – 50 år tilbake i tid i forhold til Thailand!

Alle som reiser til Myanmar må ha visum på forhånd. Dette får du ved å søke online på nettet her: VISUM TIL MYANMAR

Vi kan ordne med reise med taxi eller minibuss fra Pattaya, eller man kan møte direkte i Bangkok. Vår 6 dagers rundtur er spesiellt tilrettelagt for VIP Reisers kunder i samarbeid med Norske som har bodd i Myanmar i over 30 år og turistmyndighetene i Myanmar. Prisene på turene er uten fly, så her kan man fly inn fra hvor som helst. Vi har gode avtaler med rimelige billetter fra Bangkok helt nede i 5000 baht tur/retur. Prisen på fly sjekker vi i hvert enkelt tilfelle.

Myanmar-Burma Program VIP Tours 6 dagers program

Dag 1
Ankomst Yangon om morgenen. Yangon er en sjarmerende by med en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid. Smale, travle gater med nedslitte bygninger med leiligheter, små virksomheter og forretninger, og et broket folkeslag av burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tversgående avenyer er omkranset av pompøse offentlige bygninger fra Victoria tiden. Etter å ha sjekket inn på hotellet, vil guiden ta dere med på en spasertur gjennom noe av sentrum og til Bogyoke Aung Sans markedet (Scots Marked) som på mange måter er uforandret fra engelskmennenes tid Her selges silke, gull og edelstener side om side med lokalt fremstilte sigarer, trefigurer skåret i sandal tre, antikviteter og laquerware. Det ligger en hyggelig kafe like ved markedet, hvor dere passende kunne spise lunsj med utsikt til det yrende gatelivet. Ettermiddagens program etter eget ønske og avtale med guiden, inntil dere før solnedgang tar opp til den gullforgylte Shwedagon pagoden, setter skoene igjen ved inngangen og promenerer på de lavere terrasser i selskap med de vennlige og dypt religiøse burmesere.

Dag 2
Morgenfly til Bagan hvor dere blir møtt av bil og lokal guide. Bagan er et arkeologisk vidunder, med over 2000 templer og pagoder, mange i delvis ruiner, spredt utover en 40 kvadratkilometer stor slette. I dens storhetstid, i de to århundrer fra 1057 og til de mongolske ryttere, med Kublai Khan i spissen, beseiret Bagan og ødela mye i 1287, ble det bygget flere end 13,000 religiøse bygninger. Et voldsomt jordskjelv så sent som i 1975 tok mye av resten. Det blir selvfølgelig ikke tid til å se mer enn en brøkdel av det hele, og guiden vil ta dere med til noen av de beste og mest interessante, også med hensyn til bygningskonstruksjon og utsmykning

Dag 3
Fortsatt utforskning av Bagan med bil og guide. Dere bør starte på det lokale markedet i Nyaung U, og det blir også anledning til å besøke et av de steder hvor det etter eldgamle metoder lages det flotte laquerware som Bagan også er så kjent for.

Dag 4
Morgenfly til Heho, Shan State, Møtt av guide og med bil Nyaung Shwe ved Inle Lake, og videre med båt til hotellet. Ettermiddagen på Inle innsjøen, 1000 m.o.h. og hjemsted for Intha folket som bor i hus på påler ute i sjøen og bl.a. er kjente for deres flytende hager og spesielle fiske- og ro teknikk. Her er pagoder klostre, skoler, virksomheter, alt bygget på påler ute i vannet, og også silkeveverier, båtbyggere, sølvsmeder.

Dag 5
Med båt til landsbyen Indaing, bl.a. berømt for de over tusen små stupaer i Shan stil (og et rikholdig suvenir marked). Det er også en meget flott tur opp elven som fører fra innsjøen og til landsbyen.
Resten av dagen ute på innsjøen.

Dag 6
Bil til Heho. Formiddagsfly til Yangon, for videre forbindelse til Bangkok.

Turene omfatter:
Velbeliggende 3 stjerners hoteller med frokost.
All transport med innenlandsfly, bil og båt i henhold til programmet.
Lokale engelsk talende guider på alle destinasjoner.
Entreer og turistavgifter.

Turene inkluderer ikke:
Mat og drikke ut over det som er beskrevet i programmet.
Reiseforsikring.
Fly til og fra Yangon.
Visum.